„Kintai.Kitaip“ 2023

  • 2023 m. rugpjūčio 10 d.

„Kintai.Kitaip“ – tai antrus metus vykstantis Kintai Arts ir Lietuvos muzikos informacijos centro kuruojamas garso meno projektas, kurio metu du kviestiniai garso menininkai reziduoja Kintuose, vietos kontekste išvystytą kūrybą pristato renginiuose Kintuose ir Vilniuje.


Praeitą vasarą garso menininkai Marija Rasa Kudabaitė ir Audrius Šimkūnas tyrė Kintų garsovaizdį per aplinkos įrašus iš itin tylių vietų bei technologiškai įgarsinant žmogaus ausiai negirdimus garsus. Jų kūrinius galite išgirsti ir įsigyti čia.

Šių metų Kintų tyrimas „kitaip“ tęsiasi su garso menininkais Kamile Dambrauskaite ir Simonu Nekrošiumi. Abu menininkai gilinasi į netradicinėmis garso inžinerijos priemonėmis išgaunamus garsus, jų prigimtį, kuria savadarbius, dažnai specifinio konteksto įkvėptus, garso objektus. Didžiąją rezidencijos laiko dalį jie praleido netoliese esančios, jau nuo 90-ųjų apleistos vaikų stovyklos „Vėtrungė“ valgykloje. Joje rasti vietos „artefaktai“ tapo jų ruošiamų performansų bei konstruojamų garso objektų sudedamąja dalimi.


Kūrybos rezultatai bus pristatyti dviejuose renginiuose:

☆★ Rugpjūčio 17 d. 20 val. Kintų „Vėtrungės“ stovyklos valgykloje;

☆★ Rugpjūčio 22 d. 19 val. Kompozitorių namuose, Vilniuje. Šiame koncerte savo kūrybą pristatys tarpdisciplininio ir garso meno laukuose kuriantis menininkas Sholto Dobie.


⇉ DALYVIAI

► Kamilė Dambrauskaitė
Garso menininkė kurianti garso pasirodymus, kuriuose naudoja įvietintas garso instaliacijas, savadarbes scenografijas, groja ambient/ expermental electronic / noise / drone žanrus.
Savo pasirodymuose didelį dėmesį skiria ne tik pačiam garsui, bet ir jo išgavimo būdams, taip pat garso ir vaizdo sintezei. Šiuo metu didžiąją dalį skirianti savadarbiams elektroniniams ir elektoakustiniam instrumentams gaminti, aplinkos garso įrašams (field recordings) daryti ir ruošti, aktyviai dalyvauja ivairiuose garso projektuose.

https://www.instagram.com/000kamile/

► Simonas Nekrošius
Savo mechanizmais-instrumentais autorius kuria entropiškus vizualinius ir garsinius performansus, objektus pritaiko aplinkos diktuojamai specifikai ar tiesiog nutinka kaip eksperimentinės muzikos įvykis savaime. Autoriaus kūriniai dažnai atliepia esamą kontekstą ar pašiepia įsisenėjusias mentalines klišes, o beveik ideologiškas sistemų ir taisyklių atsisakymas kūryboje padeda išlaikyti netikėtumą ir atrasti didžiulę modeliuojamų objektų vaizdinę bei garsinę įvairovę.

https://www.instagram.com/simonasnekrosius/
https://www.youtube.com/@SimonasNekrosius

Prie renginio programos Vilniuje prisijungs:

► Sholto Dobie
Gimė Edinburge ir gyvena Vilniuje. Jis dirba su garsu, muzika, performansais, taip pat organizuoja renginius bei parodas. Jis naudoja laisvą kompozicinę struktūrą ir įvairius garso šaltinius, įskaitant naminius vargonus, „hurdy gurdy“, savadarbius instrumentus ir lauko įrašus. Jo pasirodymai yra asmeniški ir intuityvūs, dažnai subtilūs, sugestyvūs ir absurdiški. Vilniuje jis yra vienas iš „Studium P“ erdvės renginių organizatorių, taip pat „Sodas 2123" neseniai kuravo rezidencijų seriją, kurioje dalyvavo menininkai Antonina Nowacka, Shakeeb Abu Hamdan, Ahti & Ahti, Adam Christensen ir „The Ladies Club“. „Radio Vilnius“ eteryje Sholto turi reguliarią laidą „Proginė“.

https://www.instagram.com/sholtodobie/
https://linktr.ee/sholtodobie

RENGINIAI NEMOKAMI

//

Projekto dizainas: Ugnė Balčiūnaitė
Projekto organizatoriai: Kintai Arts ir Lietuvos muzikos informacijos centras
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos apskrities Regioninė kultūros taryba