Nauja „mic.lt“ redaktore tapo Justina Paltanavičiūtė

  • 2022 m. birželio 16 d.

Lietuvos muzikos informacijos centras vasaros pradžioje paskelbė naujieną, jog po ketverių metų ir maždaug 400 suredaguotų tekstų portalo „mic.lt“ redaktorė Emilija Visockaitė palieka savo kėdę. Tačiau gera žinia ta, jog ji neatsisveikina su pačiu portalu – nuo šiol mūsų skaitytojus pasieks jos rengiamos albumų apžvalgos ir vertinimai. 

„Albumai vis dar atrodo geras atskaitos ir apskaitos būdas. Atrodo svarbu apie juos kalbėti, įvertinti, kas nestandartiška, negirdėta, drąsu, kas gali padaryti įtaką platesniam kontekstui, o kas kartojasi, varo nuobodulį ar nesuvokia, ką daro (maždaug pagal tai ir dešimtbalė sistema). Norisi, kad alternatyva ir popmuzika nebūtų laikomos „paauglių reikalu“, – jos netgi glaudžiau nei kiti stiliai atspindi ir formuoja mus pačius“, – pirmoje savo apžvalgoje teigė E. Visockaitė.

Ją redaktorės kėdėje pakeis muzikologė, VU komunikacijos fakulteto doktorantė Justina Paltanavičiūtė, tekstus portalui „mic.lt“ rengianti nuo 2019 metų. „Lietuvos muzikos informacijos centro portalas man visuomet asocijavosi su kokybiška ir plačius kontekstus apimančia lietuviškos muzikos sklaida. Profesionalumas, atvirumas temų įvairovei, laisvė autorių saviraiškai bei idėjoms ir orientacija į platesnį skaitytojų ratą – tai vertybės, kurias stebėjau būdama portalo autore ir stengsiuosi išlaikyti perėmusi redaktorės kėdę“, – sakė naujoji „mic.lt“ redaktorė J. Paltanavičiūtė.

„Esame nepaprastai dėkingi E. Visockaitei už tai, kad mūsų turėtą portalo viziją kartu pavyko įgyvendinti su kaupu. Iš palyginus siauram ratui žinomos svetainės per ketverius metus tapome matomu Lietuvos muzikos kanalu. Jį ir toliau atidžiai plėtosime kartu su J. Paltanavičiūte ir visa mūsų nuolatinių tekstų autorių komanda, taip pat esame atviri įvairioms naujoms temoms, įžvalgoms bei norintiems prie mūsų prisijungti“, – pokyčius apibendrino LMIC vadovė Radvilė Buivydienė.


Lietuvos muzikos informacijos centro veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.