Andriaus Šiurio albumo „aidinčios miego tekstūros“ pristatymas

  • 2022 m. spalio 28 d.

Lietuvos muzikos informacijos centras netrukus išleis debiutinį kompozitoriaus Andriaus Šiurio muzikos albumą „aidinčios miego tekstūros“ ir šia proga kviečia į jo pristatymo koncertą lapkričio 16 d. 19:00 „Menų spaustuvėje“, Vilniuje.

Bilietus platina kakava.lt, o renginio nuorodą FB platformoje rasite čia.


Elektroninės, akustinės akademinės, taikomosios muzikos kūrėją, tarpdisciplininių darbų autorių, grupės „lazy diamond’s underground“ narį, atlikėją bei iniciatorių Andrių Šiurį sudėtinga priskirti kokiai nors stilistinei srovei. Trumpai sakant, jo muzika yra „šiurealistiška“.

Kurdamas savo debiutinį muzikos albumą „aidinčios miego tekstūros“, kompozitorius dirbo su gerai žinomais Lietuvos šiuolaikinės, eksperimentinės muzikos atlikėjais ir aktoriais, turinčiais tarptautinį pripažinimą. Kūriniuose naudojamos šiandienos Lietuvos poetų – Gintaro Grajausko, Aido Marčėno, Sigito Parulskio, Dainiaus Gintalo – eilės, taip pat išeivijos poetų Henriko Radausko ir Antano Škėmos tekstai, Šatrijos Raganos laiškai.

Kaip albumo anatocijoje rašo muzikologė Faustina Dedūraitė, kiekvienas kūrinys turi savitą, kaleidoskopišką naratyvą: skamba laikrodis, nuaidi gerklinė šamano giesmė, laša vanduo, išklausomos vabzdžių maldos Aukščiausiajam, staiga atsiduriama autostradoje. Dažnai kompozicijos pasibaigia tarsi nieko nepasakiusios, nieko nepaaiškinusios, o tik sukeldamos dar daugiau klausimų ir palikdamos apmąstymuose. Šis albumas, pilnas reikšmių, simbolių, yra tarsi atviras tekstas visiems klausytojams ir jų interpretacijoms.

Atlikėjai: 

Paulina Simutytė (aktorė, vokalas)
„Twenty Fingers Duo“: Lora ir Arnas Kmieliauskai (smuikas, violončelė, balsai)
Dovas Lietuvninkas (trimitas)
Raimondas Sviackevičius (akordeonas)
Joana Daunytė (arfa)
Džiugas Daugirda (vibrafonas)
Artūras Kažimėkas (bosinis klarnetas)
Mantas Zemleckas (gerklinis dainavimas, didžeridu) 
Julija Bagdonavičiūtė (fortepijonas) 
Kazimieras Jušinskas (saksofonai) 
Airida Gintautaitė (aktorė)
Simonas Dovidauskas (aktorius)
Paulius Markevičius (aktorius)
Justinas Žilys (gitara)
Dominykas Snarskis (perkusija)

Režisierius – Žilvinas Vingelis
Garso operatorius – Ignas Juzokas
Šviesų dailininkas –  Simas Sirutavičius


Renginį ir albumo leidybą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, asociacija LATGA, asociacija AGATA. Albumą bus galima įsigyti mūsų internetinėje parduotuvėje musiclithuania.com