Modernios klasikos kvartetas iš Rygos „Quadra“ – Vilniuje

  • 2020 m. kovo 6 d.

„Quadra“ – jaunas ir atkaklus, profesionalios muzikos pakopomis kylantis fortepijoninis kvartetas iš Rygos. Pavasariui skverbiantis į Lietuvos sostinę, „Quadra“ pasirodys Vilniaus koncertų salėje „White Piano Hall“ (Kėdainių g. 8), kur kovo 15 d., 18:30 pristatys modernios klasikos programą. Kvartetas atliks ne tik latvių kompozitorių muziką, bet ir Arvydo Malcio bei Lietuvos akademinės muzikos bendruomenei pažįstamo britų kompozitoriaus Beno Lunno kūrinius.


Sausio mėnesį fortepijoninis kvartetas „Quadra“ buvo nominuotas Latvijos nacionaliniuose muzikos apdovanojimuose už jo pasirodymą Rygos naujosios muzikos festivalyje „Arēna“. Nors „Metų koncerto“ kategorijoje pagrindinis prizas jam nebuvo skirtas, bet vien tai, kad kvartetas nominuotas su tokiais įsitvirtinusiais vardais kaip „Sinfonietta Rīga“ ar Iveta Apkalna, yra ryškus įvertinimas.

Kvarteto nariai – Arvīdas Zvagulis (smuikas), Pēteris Trasunas (altas), Kārlis Klotinis (violončelė), Rihardas Plešanovas (fortepijonas) – aktyvūs muzikantai, plėtojantys individualias solines karjeras, grojantys įvairių ansamblių sudėtyse, tačiau „Quadra“ veiklos kontekste nusprendę dėmesį sutelkti į šiuolaikinių Latvijos kompozitorių muziką.

Nepaisant to, greta puikiai kvartetui pažįstamų šiuolaikinių latvių kompozitorių kūrinių, kuriuos „Quadra“ ne sykį entuziastingai atlikto Latvijoje, skambės ir Arvydo Malcio „Sniegynų hiacintas“. Latvijos kompozitorių kūrinių serijoje – jaunosios kartos autorių Alisės Rancānės ir lietuviškų šaknų turinčio Armando Aleksandravičiaus fortepijoniniai kvartetai bei brandesnio jų kolegos Oskaro Herlinio kūrinys. „Quadra“ taip pat atliks britų kompozitoriaus, savo profesijos magistrantūros studijoms 2014–2016 m. pasirinkusio Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, Beno Lunno kompoziciją „The Gateless Gate…“.

Bilietus į koncertą galima įsigyti čia. Vaikams ir muzikos studentams įėjimas nemokamas.

LMIC inf.