Kviečiame kartu vykti į mugę „Classical:NEXT“

  • 2019 m. vasario 5 d.

Gegužės 15–18 dienomis Roterdame vyks tarptautinė muzikos sektoriaus mugė „Classical:NEXT“, kasmet sutelkianti klasikinės ir šiuolaikinės muzikos kūrėjus, inovatorius, įvairių organizacijų atstovus, muzikos vadybininkus ir atlikėjus, pasauliui pristatančius savo lauko naujienas. Lietuvos muzikos informacijos centras, mugėje organizuojantis jau 7-ąjį skėtinį šalies atstovų stendą, kviečia muzikantus, kultūros vadybininkus, žurnalistus, švietėjus teikti savo pasiūlymus ir laimėti galimybę prisijungti prie Lietuvos delegacijos.

„Classical:NEXT“ yra vienintelė specializuota muzikos profesionalų tinklaveikos mugė Europoje, skirta ne tik tradiciniams klasikinės ir šiuolaikinės muzikos projektams, bet ir patiems įvairiausiems stilistiniams eksperimentams bei nišinėms įdomybėms pristatyti. Pasak organizatorių, ši mugė 2018 metais sutraukė daugiau kaip 1300 muzikos profesionalų iš 48 šalių, tarp kurių net 750 įvairaus profilio muzikos verslo kompanijų, 175 muzikos leidėjai, šimtai atlikėjų ir žurnalistų. Mugėje vyko projektų pristatymai, konferencijos, parodomoji koncertinė programa, susitikimai su mentoriais, veikė 86 stendai.

Norintys pateikti savo pasiūlymus, iki kovo 3 d. 23:59 Lietuvos laiku adresu radvile@mic.lt turi atsiųsti:

  • Trumpą motyvacinį laišką ir informaciją apie savo planuojamą veiklą ir tikslus mugės metu;
  • Savo kūrybinės veiklos arba gyvenimo veiklos pristatymą.

Ekspertų komisija, įvertinusi visus kandidatus, asmeniškai susisieks su laimėtoju, kuriam bus padengtos kelionės išlaidos, dalyvio mokestis, mokami dienpinigiai.

Kodėl verta dalyvauti „Classical:NEXT“?

Kilus klausimams, prašome kreiptis į LMIC projektų vadovę Radvilę Buivydienę adresu radvile@mic.lt arba tel. 8 615 67437


Naudingos nuorodos:
Daugiau informacijos apie mugę anglų kalba: https://www.classicalnext.com/
Lietuvos muzikos eksportas tarptautinėse mugėse: kur galime pasitempti?


Atnaujinta 2019 m. kovo 13 d.

Konkursą laimėjo Klaipėdos koncertų salės direktorės pavaduotoja kultūrinei veiklai, kompozitorė Loreta Narvilaitė, kuri mugėje atstovaus net 5 festivalius, Klaipėdos kamerinį orkestrą ir kitas savo organizacijos veiklas. Sveikiname nugalėtoją!