Kompozitorius Martynas Bialobžeskis kino festivaliuose Taline ir Vilniuje

  • 2018 m. lapkričio 6 d.

Po pernykštės sėkmės didžiausiame Baltijos šalių kino festivalyje „Juodosios naktys“ arba PÖFF (Pimedate Ööde Filmifestival), kurio metu Martynas Bialobžeskis buvo apdovanotas prizu už geriausią muziką kino filmui, kompozitoriaus keliai vėl krypsta Estijos sostinės link. Šį kartą jis pakviestas būti to paties Talino kino festivalio konkursinės programos žiuri nariu.


„Po netikėto praėjusių metų apdovanojimo šį pavasarį sulaukiau lygiai taip netikėto kvietimo tapti šių metų festivalio žiuri nariu. Labai ilgai nedvejojau – tai įdomus, nors kartu ir labai atsakingas darbas, be to, tikrai garbę suteikiantis kvietimas. Džiugu, kad buvo įvertinta mano muzika, bet tuo pačiu metu manau, kad tai įvertinimas ir Lietuvos kino industrijai, juo labiau, kad šio filmo garso režisierius, nemažai prisidėjęs prie garso takelio sėkmės – lietuvis Saulius Urbanavičius, o filmą kartu su estais prodiusavo Rasos Miškinytės vadovaujama kompanija „Era Film“ – komentavo Martynas Bialobžeskis.

2017 metais Talino kino festivalio „Juodosios naktys“ tarptautinė filmų vertinimo komisija Martyną Bialobžeskį apdovanojo už įtaigų minimalistinį garso takelį, padėjusį sukurti filmo atmosferą ir ją pajausti žiūrovui. „Garso takelis čia yra kaip filmo oda“, – vienas iš įvertinimų, atmintyje įstrigusių kompozitoriui, sukūrusiam garsą žymaus estų režisieriaus Sulevo Keeduso dramai „Vyro žudikė. Nekaltoji. Šešėlis“ (The Man Slayer. The Virgin. The Shadow).

Estų režisieriaus Sulev Keedus filmą „Vyro žudikė. Nekaltoji. Šešėlis“ lapkričio mėnesį galima bus išvysti ir Lietuvoje: Europos šalių kino forume „Scanorama“ (lapkričio 10 dieną) bei „Skalvijos“ kino teatro repertuare (lapkričio 19, 21 ir 23 dienomis).


LMIC inf.